Četvrtak , 21 Lipanj 2018

Naslovnica » Fokus » Anto Bendra živi sam u Prisiki punu deceniju
Anto Bendra živi sam u Prisiki punu deceniju

Anto Bendra živi sam u Prisiki punu deceniju

Srpanj 27, 2017 10:52 am A+ / A-

Anto Bendra iz Prisike kod Dobretića prvi je povratnik u ovo selo koje se nalazi na granici između Republike Srpske i Federacije BiH.On je čak četiri godine živio bez struje u svojoj kući a kako bi imao struju i barem jednu sijalicu njegov sin Zoran napravio je malu centralu na potoku koja je uz pomoć diname sa bicikla davala Anti svjetlo u kući.

-Selo je imalo četrdesetak kuća.Nitko se nije vratio godinama. Evo imam sada jednoga susjeda koji povremeno dođe pa ode. Još uvijek sam jedini stanovnik Prisike sa svojim sinom Zoranom.Istina posjete me i druga djeca koja su izvan BiH ali u životu sam se najviše obradovao kada su mi priključili struju.Danas živim od svoje mirovine i ne žalim se.Jedino mi je žao što mi je žena mlada umrla.Da je živa bila bi ovdje kao kraljica.Sve bi imala.Ne mogu se ženiti jer one odmah traže da se uteftere u zajedničku imovinu a meni se to ne isplati. Pitate da li mi smeta što sam jedini u selu?Ne smeta, bolje je biti i sam nego imati komšiju vraga.Svašta sam se nagledao u životu a i proživio”, priča za portal Flash.ba Anto Bendra.
Srećko Stipović/Flash.ba

Anto Bendra živi sam u Prisiki punu deceniju Reviewed by on . Anto Bendra iz Prisike kod Dobretića prvi je povratnik u ovo selo koje se nalazi na granici između Republike Srpske i Federacije BiH.On je čak četiri godine živ Anto Bendra iz Prisike kod Dobretića prvi je povratnik u ovo selo koje se nalazi na granici između Republike Srpske i Federacije BiH.On je čak četiri godine živ Rating: 0