Nedjelja , 17 Veljača 2019

Naslovnica » Fokus » Anto Grgić iz Potkraja ima devetero djece u inozemstvu
Anto Grgić iz Potkraja ima devetero djece u inozemstvu

Anto Grgić iz Potkraja ima devetero djece u inozemstvu

Kolovoz 9, 2017 10:21 am A+ / A-

Na nedavnom hodočašću Gospi Snježnoj koje se slavilo na vlašičkoj Galici sreli smo starinu Antu Grgića iz Potkraja koji ima 87 godina.Došao je Anto na svetu misu za pastire i poljoprivrednike jer je i on imao ovce i živio od poljoprivrede.
-Imao sam preko stotinu ovaca.Proizvodio vlašički sir i prodavao ga od Travnika, Sarajeva do Mostara.Trgovao sam i stokom po cijeloj bišoj Jugi. Znao sam sve pijace po Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori.Zahvaljujući stočarstvu od kojega se i danas može dobro živjeti /tko hoće raditi /odgojio sam devetero djece.Međutim djeca su se rasula po svijetu a ja završio u staračkom domu u Travniku”, govori nam Anto.
Anto se na žali ni na što i kaže kada bi se ponovno rodio opet bi bio stočar odnosno proizvodio vlašički sir.Na Galici gdje je bila fešta nakon svete mise okupila su se i Antina djeca, unuci, praunuci.
Više o Antinim promišljanjima pogledajte u video prilogu.
Srećko Stipović/Flash.ba

Anto Grgić iz Potkraja ima devetero djece u inozemstvu Reviewed by on . Na nedavnom hodočašću Gospi Snježnoj koje se slavilo na vlašičkoj Galici sreli smo starinu Antu Grgića iz Potkraja koji ima 87 godina.Došao je Anto na svetu mis Na nedavnom hodočašću Gospi Snježnoj koje se slavilo na vlašičkoj Galici sreli smo starinu Antu Grgića iz Potkraja koji ima 87 godina.Došao je Anto na svetu mis Rating: 0