Utorak , 22 Svibanj 2018

Naslovnica » Fokus » Arapi angažirali lokalne Srbe da im grade vikendice na Vlašiću
Arapi angažirali lokalne Srbe da im grade vikendice na Vlašiću

Arapi angažirali lokalne Srbe da im grade vikendice na Vlašiću

Lipanj 10, 2017 3:40 pm A+ / A-

Radovi na izgradnji dvadesetak vikendica za arapske investitore na tzv. Gredi koja se nalazi između Šišave i Mudrika dobro napreduju. Već su u završnoj fazi a nakon što su im prodali parcele za gradnju lokalno srpsko stanovništvo dobilo je i ponudu da radi na izgradnji vikendica.U Šišavi koja je naseljena isključivo povratnicima srpske nacionalnosti ima vrijednih majstora:tesara, zidara,kamenorezaca, vodoinstalatera i dr. zanimanja. Naš sugovornik tvrdi da svi koji su htjeli raditi bilo kakav posao na izgradnji tog naselja mogli su ga dobiti.Posao sa Arapima dobro radi i poznati majstor Jovan Jokanović. Izrađuje šadrvane od šindre a zida kamenom.

-Posla ima preko glave.Vidite ovaj moj šadrvan sa ovom pekom, ozidan kamenom. Arapi kad su došli i vidjeli ovaj moj posao odmah su poručili osam šadrvana a svaki je osam hiljada eura.Imali se tu što više reći.Posao urađen naplaćen i sve je proteklo u najboljem redu.Pokrivao sam ja šindrom i crkve i samostane, džamije, turbeta, šadrvane, rodnu kuću nobelovca Ive Andrića u Travniku.Sve poštujem i cijenim samo ako je ispoštovano prema dogovoru”, govori nam majstor Jovan o kojem smo radili priču kao najboljem i najstarijem majstoru za šindru.
Prema zvaničnim podacima najviše parcela za gradnju Arapima su na Vlašiću prodali Srbi i Hrvati te poduzeće Fis iz Viteza.

Srećko Stipović/flash.ba

Arapi angažirali lokalne Srbe da im grade vikendice na Vlašiću Reviewed by on . Radovi na izgradnji dvadesetak vikendica za arapske investitore na tzv. Gredi koja se nalazi između Šišave i Mudrika dobro napreduju. Već su u završnoj fazi a n Radovi na izgradnji dvadesetak vikendica za arapske investitore na tzv. Gredi koja se nalazi između Šišave i Mudrika dobro napreduju. Već su u završnoj fazi a n Rating: 0