Srijeda , 24 Listopad 2018

Naslovnica » Fokus » Austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer posjetio Vitez
Austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer posjetio Vitez

Austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer posjetio Vitez

Rujan 26, 2017 3:06 pm A+ / A-

Priprema “terena” za novu poslovnu i kulturnu suradnju

Danas je u općini Vitez boravio austrijski veleposlanik u BiH, NJ.E. Martin Pammer. Prvi susret veleposlanik Austrije imao je sa načelnikom općine Tomislavom Bošnjak Matić i njegovim suradnicima a zatim je posjetio prostorije HKD Napredak u Vitezu te nekoliko privatnih poduzeća u Poslovnom centru PC-96 u Vitezu.Ručao je sa viteškim privrednicima u etno selu Čardaci gdje nije krio svoje zadovoljstvo kako ambijentom tako i uslugom te kvalitetnim ribljim delicijama.
vel01
O posjetu Austrijskog veleposlanika Martina Pammera, načelnik općine Vitez nam je izjavio:
-Ovaj posjet je dogovoren na prošlom sastanku sa austrijskim veleposlanikom.Naravno radimo na uspostavi kako gospodarske tako i kulturne suradnje sa Republikom Austrijom.Ovaj put smo se najviše usmjerili na gospodarsku suradnju odnosno mogućnosti ulaganja austrijskih firmi u Vitez.Općina je ponudila povoljne uvjete za austrijske ulagače u Vitez i nadam se da će neke od naših ideja i dogovora uroditi plodom”, izjavio nam načelnik Tomislav Bošnjak Matić.
vel03
Austrijskog veleposlanika srdačno su primili i u HKD Napredak i to u zgradi koja je građena još u vrijeme Austrougarske monarhije.Bilo je riječi o posjetu ovoga društva nekim austrijskim društvima i gradovima o čemu će biti još govora.Veleposlanik Pammer je tražio DVD o igrama HKD napredak kako bi ih promovirao u Austriji i ugovorio nekoliko koncerata. Nakon Napretka NJ.E. Martin Pammer je posjetio više privatnih poduzeća u poslovnom centru PC-96 u Vitezu.
– Danas smo u Vitezu posjetili nekoliko kompanija, Fis, Kristal, Economic..Namjera nam je da se povezuju kompanije iz Austrije i Viteza.Imamo ljude kako u Vitezu tako i u Austriji koji su zainteresirani da se grade te trgovinske veze.Moji dojmovi o Vitezu su jako dobri, oduševljen sam i ovim etno selom, bazenima, dakle i mogućnostima za ulaganje Austrijskog kapitala u Vitez.Vjerujem da ćemo na koncu naše ideje i dogovore pretvoriti u konkretna djela” rekao je veleposlanik Pammer za Flash.ba
Srećko Stipović

Austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer posjetio Vitez Reviewed by on . Priprema "terena" za novu poslovnu i kulturnu suradnju Danas je u općini Vitez boravio austrijski veleposlanik u BiH, NJ.E. Martin Pammer. Prvi susret veleposla Priprema "terena" za novu poslovnu i kulturnu suradnju Danas je u općini Vitez boravio austrijski veleposlanik u BiH, NJ.E. Martin Pammer. Prvi susret veleposla Rating: 0