Nedjelja , 20 Siječanj 2019

Naslovnica » Fokus » Bosanski Picaso odlučio boraviti u špilji do penzije
Bosanski Picaso odlučio boraviti u špilji do penzije

Bosanski Picaso odlučio boraviti u špilji do penzije

Srpanj 3, 2018 11:33 am A+ / A-

Žarko Hrgić poznatiji kao špiljski čovjek punih devet godina živi u špilji uz Babinu rijeku kod Zenice gdje su nekada mineri ostavljali eksploziv.Kao što je poznato Žarko je radio u Njemačkoj i čeka da napuni 65 godina starosti kako bi po zakonu ostvario pravo na penziju.Jučer sam ga posjetio i otkrio je detalje za koje nitko do sada nije znao. Naime Žarko je kako kaže vrstan slikar a njegove radove objavljivali su njemački mediji.
-Slikanjem se bavim od malih nogu.Poznajem tehnike gvaša, akvarela, ulja na platnu, tempera, mozaik… a nije mi strana apstrakcija, naiva i drugi pravci u umjetnosti.Kada bih našao vremena u Njemačkoj sam slikao motive koje sam najviše obožavao.Vjerojatno su neki moji prijatelji te moje radove kradomice dali novinarima a nakon jednoga članka o meni koji je ilustriran i mojim slikama Nijemci su me prozvali bosanski Picaso.Kada sm to vidio sve što sam napravio odmah sam pocijepao jer ne želim da me uspoređuju ni sa kim pa ni sa velikim umjetnikom Picasom.Međutim kada dobijem mirovinu nastavit ću sa slikanjem ne samo za svoju dušu nego ću i prodavati slike.Kupaca će sigurno biti”, govori nam Žarko dok razgovaramo u njegovoj pećini u kojoj mu društvo pravi dvadesetak pasa.
Više o Žarkovoj odluci gdje će nastaviti život nakon što dobije mirovinu iz Njemačke i BiH pogledajte u ovome video uratku.
Srećko Stipović/Flash.ba


Bosanski Picaso odlučio boraviti u špilji do penzije Reviewed by on . Žarko Hrgić poznatiji kao špiljski čovjek punih devet godina živi u špilji uz Babinu rijeku kod Zenice gdje su nekada mineri ostavljali eksploziv.Kao što je poz Žarko Hrgić poznatiji kao špiljski čovjek punih devet godina živi u špilji uz Babinu rijeku kod Zenice gdje su nekada mineri ostavljali eksploziv.Kao što je poz Rating: 0