Nedjelja , 17 Veljača 2019

Naslovnica » Fokus » Božijak pastiru napravio bosansku kuću
Božijak pastiru napravio bosansku kuću

Božijak pastiru napravio bosansku kuću

Siječanj 19, 2019 9:14 pm A+ / A-

Drago Vuković iz Potkraja kod turbeta koga prijatelji od milja zovu još i Božijak napravio je neobičan potez.Za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu bosansku kuću tako da Dževad više neće noćivati u prikolici nego u pravom apartmanu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućanskim aparatima.Danas je bilo svečano otvorenje objekta a na zabavi koja je okupila ne samo stočare nego i Dragine poslovne prijatelje bilo je veselo.
-Ovo je moj najsretniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu bosansku vilu opremljenu sa svim potrebnim uređajima.Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali.Prezadovoljan sam i zahvalan svome direktoru Draganu koji me osigurao kao svoga radnika“, vidno uzbuđen izjavio nam je danas Dževad Đulan iz Zenice.

Poznati poduzetnik Drago Vuković o ovom neobičnom potezu za bh prilike kaže:
– Iako sam u početku posao sa ovcama shvatio kao hobi, danas je to preraslo u biznis od kojega se može dobro živjeti. Kada sam vidio da Dževad odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim suvremenu kuću sa svim uređajima.On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi imao uvjete dostojne čovjeka. Farma je među najsuvremenijim u regionu tako da danas ovčar i nije teško biti iako mnogi bježe od ovoga zanimanja“, izjavio je za portal Flash.ba Drago Vukuvić.

Hoće li primjer Drage slijediti i drugi vlasnici velikih stada ovaca teško je za sada reći. On je ljestvicu podigao visoko.Tko će je preskočiti?
Srećko Stipović/Flash.ba

Božijak pastiru napravio bosansku kuću Reviewed by on . Drago Vuković iz Potkraja kod turbeta koga prijatelji od milja zovu još i Božijak napravio je neobičan potez.Za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu Drago Vuković iz Potkraja kod turbeta koga prijatelji od milja zovu još i Božijak napravio je neobičan potez.Za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu Rating: 0