Utorak , 22 Svibanj 2018

Naslovnica » Fokus » Donji Vakuf:Kako je bivši bankar ostavio gospodski posao i posvetio se izradi sita i rešeta
Donji Vakuf:Kako je bivši bankar ostavio gospodski posao i posvetio se izradi sita i rešeta

Donji Vakuf:Kako je bivši bankar ostavio gospodski posao i posvetio se izradi sita i rešeta

Lipanj 5, 2017 7:08 am A+ / A-

Ugodnije mu je izrađivati sita nego ljude zaduživati visokim kamatama!

U Bosni i Hercegovini je sve moguće, pa i to da bankar ostavi gospodski posao i posveti se izradi sita i rešeta.Upravo je takav potez napravio Mirsad Kapetan iz Donjeg Vakufa.Mirsad se bavio izradom sita za prosijavanje brašna još kao mladić.Završio je školu a onda dobio poziv jedne mikrokreditne organizacije da radi kao bankar. Da ljudima dodjeljuje kredite.
-Jeste to gospodski posao, ali to je i stresan i odgovoran posao. Nisam mogao dugo izdržati pa sam se vratio ovom zanatu kojega sam naslijedio od svoga oca.Ovdje sam sretan i zadovoljan. Radim bez stresa a može se čak i više zaraditi nego u banci”, govori nam jedini proizvođač sita i rešeta u BiH.
Mirsad nam je pokazao dva prostorna metra sirovine pripremljene za izradu sita.Od te jasike Mirsad napravi 2000 sita i 500 rešeta.Ako jedno sito stoji 4 KM a izradi ga za samo pet minuta nije teško izračunati da se u izradi sita krije veliki novac.S obzirom da je ovo zaista atraktivno za snimanje snimili smo i jedan video o ovome starom zanatu koji je pred izumiranjem pa pogledajte.
Srećko Stipović/Flash.ba

Donji Vakuf:Kako je bivši bankar ostavio gospodski posao i posvetio se izradi sita i rešeta Reviewed by on . Ugodnije mu je izrađivati sita nego ljude zaduživati visokim kamatama! U Bosni i Hercegovini je sve moguće, pa i to da bankar ostavi gospodski posao i posveti s Ugodnije mu je izrađivati sita nego ljude zaduživati visokim kamatama! U Bosni i Hercegovini je sve moguće, pa i to da bankar ostavi gospodski posao i posveti s Rating: 0