Utorak , 22 Svibanj 2018

Naslovnica » Fokus » Građani MZ Donja Večeriska i Gaćice traže javnu raspravu za pogon recikliranja guma
Građani MZ Donja Večeriska i Gaćice traže javnu raspravu za pogon recikliranja guma

Građani MZ Donja Večeriska i Gaćice traže javnu raspravu za pogon recikliranja guma

Lipanj 9, 2017 6:20 am A+ / A-

Na adresu općinskog načelnika Viteza Tomislava Matić Bošnjak te općinskog Vijeća stigao je zahtjev mjesnih zajednica Gaćice i Donja Večeriska o preispitivanju odluke o otvaranju pogona za reciklažu automobilskih guma u poduzeću Vitezit. Iako se govorilo kako su ove mjesne zajednice dale suglasnost za takav pogon, predstavnici mjesnih zajednica u svom dopisu to odlučno demantiraju te traže da se na općinskom vijeću pokrene javna rasprava o opravdanosti takve investicije od koje bi dobit imali samo pojedinci a štetu čitava društvena zajednica.Veliki broj kancerogenih oboljenja iz ovih mjesnih zajednica pripisuju između ostalog i zagađenom zraku i okolišu.
U dopisu koji je već stigao na adresu općinskog načelnika i Vijeća između ostalog stoji:”Uvažavajući potrebe novih radnih mjesta, tj. otvaranja novih poduzeća a ističući i bojazni građana mjesnih zajednica molimo Vas da preispitate sve rizike otvaranja ovakvog pogona na prostoru općine Vitez te da nas pismeno o ishodu ovoga obavijestite jer smo i mi odgovorni prema našim mještanima.Među mještanima kruži informacija da je u krugu PS Vitezit planirano otvaranje firme Greta Green d.o.o. Vitez koja bi se bavila reciklažom starih automobilskih guma.Zbog bojazni da bi navedenom reciklažom došlo do povećanja zagađenja okoline i zraka a što bi uzrokovalo povećanje broja kancerogenih oboljenja mještani negoduju”, stoji između ostalog u dopisu mjesnih zajednica koji su potpisali Ivo Franjić, Šaban Haskić,Josip Mlakić i Selvedin Subašić.

Građani MZ Donja Večeriska i Gaćice traže javnu raspravu za pogon recikliranja guma Reviewed by on . Na adresu općinskog načelnika Viteza Tomislava Matić Bošnjak te općinskog Vijeća stigao je zahtjev mjesnih zajednica Gaćice i Donja Večeriska o preispitivanju o Na adresu općinskog načelnika Viteza Tomislava Matić Bošnjak te općinskog Vijeća stigao je zahtjev mjesnih zajednica Gaćice i Donja Večeriska o preispitivanju o Rating: 0