Nedjelja , 17 Veljača 2019

Naslovnica » Fokus » Ilija pronašao svemirski kamen?
Ilija pronašao svemirski kamen?

Ilija pronašao svemirski kamen?

Siječanj 24, 2019 4:29 pm A+ / A-

Ilija Jurina iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja više od četiri godine čuva kamen neobičnog izgleda i sastava.Pronašao ga je slučajno u obližnjoj šumi dok se vozio sa kolegom.Jednostavno svjetlucanje kamena privuklo mu pozornost.

-Rekao sam kolegi da zasutavi automobil kojim smo se vozili.Izašli smo i došli do velikog panja drveta iz kojeg je ovaj kamen samo malo virio.Uz pomoć sjekire i naših ruku uspjeli smo kamen izvaditi iz panja.Evo ga kod mene već petu godinu.Nezaposlen sam i nisam uspio doći do informacije je li zaista riječ o meteoritu ili nečemu drugom.Rado bi ga prodao ako vrijedi nešto novaca”, govori Ilija za Flash.ba koji volontira kod Emina Ljutića hraneći medvjede.

ilija03

Emin Ljutić dodaje:”Dolazili su ovdje Kinezi istraživali ima li zlata.Ovdje u mojem ribnjaku vadili su šljunak i ispirali ga.Tada im je Ilija pokazao ovaj neobični kamen na što su oni odgovorili da im je zaista nevjerojatan i da takvoga ili sličnoga nikada nisu vidjeli iako se godinama bave eksploatacijom raznih ruda”,govori Emin.

Ilija tvrdi da ljudska ruka nije mogla toliko duboko kamen utjerati u panj nego da je to samo stiglo iz svemira.
Također govori kako magnet ne može privući kamen i da to nije željezo.Što je od svega točno trebala bi utvrditi struka, odnosno nauka analizom kamena.Ako se potvrdi da je riječ o meteoritu teškom 780 grama koji je na šumu u Gornjem Vakufu/Uskoplju stigao sa mjeseca ili nekog drugog planeta sunčevog sustava Ilija bi mogao bezbrižno čekati starost.

tekst i foto:Srećko Stipović/Flash.ba

Ilija pronašao svemirski kamen? Reviewed by on . Ilija Jurina iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja više od četiri godine čuva kamen neobičnog izgleda i sastava.Pronašao ga je slučajno u obližnjoj šumi dok se vozio sa ko Ilija Jurina iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja više od četiri godine čuva kamen neobičnog izgleda i sastava.Pronašao ga je slučajno u obližnjoj šumi dok se vozio sa ko Rating: 0