Subota , 21 Travanj 2018

Naslovnica » Fokus » Koordinacija udruga “Za zdrav Vitez” uputila zahtjev ministrici okoliša FBiH za javnu raspravu o spaljivanju auto guma u Vitezu
Koordinacija udruga “Za zdrav Vitez” uputila zahtjev ministrici okoliša FBiH za javnu raspravu o spaljivanju auto guma u Vitezu

Koordinacija udruga “Za zdrav Vitez” uputila zahtjev ministrici okoliša FBiH za javnu raspravu o spaljivanju auto guma u Vitezu

Lipanj 12, 2017 2:54 pm A+ / A-

U pismu koje su uputile nevladine udruge koje djeluju u Vitezu između ostalog stoji:
-Mi, dolje potpisane udruge/udruženje, organizirane u koordinaciju „Za zdrav Vitez“, koristeći svoja zakonska prava, temeljem Zakona o zaštiti okoliša, obraćamo se naslovu gornjem sa zahtjevom za obnovu postupka za izdavanje okolišne dozvole i održavanje javne rasprave u postupku izdavanja iste, a vezane za rad društva „Greta Green“ d.o.o. na području općine Vitez.
Imajući u vidi značaj zaštite okoliša s jedne strane, kao i potrebu potpune informiranosti javnosti o utjecaju na istu, s druge strane, mišljenja smo da bi se javnom raspravom otklonile sve sumnje i nepoznanice u pogledu primjene tehnologije u proizvodnom procesu navedenog društva.
Želimo vas informirati, da je viteška javnost uveliko uznemirena, naročito spoznajom o iskustvima koja imaju neke druge općine, na čijem području djeluju društva koja primjenjuju istu tehnologiju u proizvodnom procesu.
Nadalje, ostaju sumnjive radnje i postupci u ishođenju pojedine dokumentacije za dobivanje okolišne dozvole i drugih dozvola.
Stoga, još jedanput, a poradi upoznavanje javnosti o eventualnim štetnim djelovanjima rada postrojenje društva „Greta Green“, i potrebe osiguranja uvjeta za život mladih i budućih generacija, tražimo sukladno Arhurskoj konvenciji predmetnu javnu raspravu.
Opravdanost za ovaj zahtjev između ostalog leži i u činjenici da je Regulacionim planom „Gornji Vitez“- u neposrednoj blizini planiranog pogona, planirana gradnja stambenog naselja sa popratnom infrastrukturom ( dječije igralište…itd)
Napominjemo da je naša ustrajnost na cjelovitoj istini prisutna u tolikoj mjeri da podrazumijeva i borbu za zdrav život u zdravom okolišu ne birajući pravna sredstva” stoji u priopćenju.

Treba napomenuti da je na ovu temu raspravljao i općinski odbor HDZ-a BiH, Vitez te također zaključio da je neophodno održati javnu raspravu po pitanju spaljivanja automobilskih guma u poduzeću Vitezit a što su tražile još krajem prošle godine mjesne zajednice Večeriska i Gaćice.Na zajedničkom sastanku više nevladinih udruga koji je održan u Maestralu sinoć bilo je žestokih kritika na račun poduzeća Greta Green a neki su prijetili zatvaranjem i iseljavanjem firme iz Viteza te naselja koja se nalaze u blizini planirane tvornice za spaljivanje automobilskih guma.

Koordinacija udruga “Za zdrav Vitez” uputila zahtjev ministrici okoliša FBiH za javnu raspravu o spaljivanju auto guma u Vitezu Reviewed by on . U pismu koje su uputile nevladine udruge koje djeluju u Vitezu između ostalog stoji: -Mi, dolje potpisane udruge/udruženje, organizirane u koordinaciju „Za zdra U pismu koje su uputile nevladine udruge koje djeluju u Vitezu između ostalog stoji: -Mi, dolje potpisane udruge/udruženje, organizirane u koordinaciju „Za zdra Rating: 0