Nedjelja , 17 Veljača 2019

Naslovnica » Fokus » Na mjestu malinjaka niklo kukuruzište
Na mjestu malinjaka niklo kukuruzište

Na mjestu malinjaka niklo kukuruzište

Lipanj 27, 2018 10:04 am A+ / A-

Mala otkupna cijena maline te sve češći problemi oko otkupa naveli su jedan broj malinara da preoru svoje nasade i zasade druge kulture.Mijo Ramljak iz Gornje Večeriske kod Viteza imao je do prošle godine maline na površini od šest dunuma. Zbog niske otkupne cijene odlučio je sve to preorati i zasaditi kukuruz.

-Otkupna cijena je jako mala tako da nismo mogli pokriti troškove proizvodnje.Kada je trebalo kupiti sadnice i početi proizvodnju obećavali su nam “brda i doline”.Međutim narod je izigran, prevaren i evo ja sam odlučio zasaditi kukuruz.Trebalo je novca da se maline iskrče zemljište uredi ali mislim da je isplativije saditi kukuruz nego malinu”. izjavio je za Flash.ba Mijo Ramljak.Predsjednik udruženja malinara Novog Travnika Muhamed Kopčić nam je rekao da se maline uništavaju i na području te općine te da se sve više razmišlja o tužbi protiv otkupljivača koji ne poštuju potpisani ugovor.
Više o ovoj temi možete pogledati i na ovome video uratku.

Srećko Stipović

Na mjestu malinjaka niklo kukuruzište Reviewed by on . Mala otkupna cijena maline te sve češći problemi oko otkupa naveli su jedan broj malinara da preoru svoje nasade i zasade druge kulture.Mijo Ramljak iz Gornje V Mala otkupna cijena maline te sve češći problemi oko otkupa naveli su jedan broj malinara da preoru svoje nasade i zasade druge kulture.Mijo Ramljak iz Gornje V Rating: 0