Nedjelja , 17 Veljača 2019

Naslovnica » Fokus » Rijeke i potoci poplavili kuće i usjeve
Rijeke i potoci poplavili kuće i usjeve

Rijeke i potoci poplavili kuće i usjeve

Veljača 3, 2019 12:45 pm A+ / A-

Zbog obilnih padalina koje još uvijek traju dok pišem ovaj tekst iz korita su se izlile rijeke i potoci.Diljem Središnje Bosne vatrogasci i vlasnici obiteljskih i gospdarskih objekata pokušavaju spasiti imovinu.Na mnogim mjestima angažirana je i teška mehaizacija kako bi se pročepili propusti kroz koje protiču potoci.
poplava03

potop03
potop01
naslovna poplave
Svjedočili smo jednoj takvoj intervenciji u Vraniskoj kod Viteza.U Kruščici je voda doslovno tekla glavnom cestom a mnogima je ušla i u dvorišta.Lašva, Bila, Vrbas su se izlili iz svojih korita na pojedinim mjestima koja su i najkritičnija za obranu.U Novoj Biloj stradali su gospodarski objekti poduzeća stolarije Sučić i Nobil a više kuća ostalo je zarobljeno vodom u mjestu Gladnik.Zahvaljujući mladom Luki Biljaka uspjeli smo traktorom doći u selo Gladnik pa pogledajte kako to izgleda danas.Mještani ovoga sela se ljute zašto nitko iz civilne zaštite Travnika nije došao da im pomogne ispumpavati vodu iz kuće gdje je to moguće.Snažan vjetar koji je sinoć puhao na više obiteljskih i gospodarskih objekata je napravio štetu. Vjerojatno će sutra općinske komisije izići na teren kako bi se utvrdile i procjenile štete nastale velikim poplavama.

tekst i foto:Srećko Stipović/Flash.banaslovna_voda

Rijeke i potoci poplavili kuće i usjeve Reviewed by on . Zbog obilnih padalina koje još uvijek traju dok pišem ovaj tekst iz korita su se izlile rijeke i potoci.Diljem Središnje Bosne vatrogasci i vlasnici obiteljskih Zbog obilnih padalina koje još uvijek traju dok pišem ovaj tekst iz korita su se izlile rijeke i potoci.Diljem Središnje Bosne vatrogasci i vlasnici obiteljskih Rating: 0