Nedjelja , 20 Siječanj 2019

Naslovnica » Fokus » Sabor ŽSB: Za izgradnju i rekonstrukciju regionalnih prometnica 18 milijuna KM
Sabor ŽSB: Za izgradnju i rekonstrukciju regionalnih prometnica 18 milijuna KM

Sabor ŽSB: Za izgradnju i rekonstrukciju regionalnih prometnica 18 milijuna KM

Travanj 17, 2018 5:19 pm A+ / A-

Zastupnici u Saboru Županije Središnje Bosna danas su na sjednici ovoga zakonodavnog tijela donijeli Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Županijske uprave za ceste i Županije Središnja Bosna u 2018. godini kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, za potrebe kapitalnih investicija na regionalnim putevima na području ŽSB.
Najznačajnije su to odluke s današnje sjednice, kojima je Sabor ŽSB Županijskoj upravi za ceste odobrio kredino zaduženje u 2018. godini u iznosu vrijednosti glavnice kredita od 6 000 000,00 KM a Županiji Središnja Bosna u iznosu od 12 000 000,00 KM kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, po kamatnoj stopi u visini od 2,5 %.
„Zadovoljan sam što je inicijativa HDZ-a BIH ugledala svjetlo dana. Sredstva predviđena ovim zaduženjem usmjerena su na kapitalne i razvojne projekte, koji će poboljšati život kako stanovnicima Središnje Bosne, tako i svima koji prometuju ovim dionicama. Sretan sam što su naši zastupnici, ali i ministri u Vladi shvatili važnost i dali punu potporu pokretanja ovih investicija, koje će sasvim sigurno potaknuti i razvitak gospodarstva u našoj županiji“, rekao je Radoje Vidović, predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB, nakon donošenja ovih odluka u Saboru ŽSB.
Ovim kreditnim zaduženjem neće se opteretiti proračun ŽSB, jer je u ovom mandatu otplaćen kredit MMF-a i isplaćeno više sredstava nego što je podignuto kredita. Stoga je kreditna zaduženost godišnje cca 5% proračuna.
Najznačajniji projekti predviđeni ovom listom su Novi Travnik – Uskoplje, za koji će biti planirano 6 000 000 KM te izgradnja regionalnog puta Dolac – Han Bila – Ovnak, za koji je planirano 5 000 000 KM. Osim ove dvije prometnice predviđena su i sredstva za rekonstrukcija puta Kiseljak – Kreševo-Tarčin, u vrijednosti 2 500 000 KM, zatim sanacija asfaltnog sloja Gromiljak – Fojnica vrijednosti 1 000 000 KM, sanacija asfaltnog sloja na putu Fojnica – Dusina, dionica Bakovići – Gojevići 700 000 KM, rekonstrukcija puta Gostilj – Dobretići – Jajce, dionica Veliki Dol – Kuprešani 1.400.000 KM, rekonstrukcija puta Kaćuni – Fojnica vrijednost 900.000 KM te rekonstrucija puta Kaćuni – Lugovi – Moštre 500.000 KM.

Sabor ŽSB: Za izgradnju i rekonstrukciju regionalnih prometnica 18 milijuna KM Reviewed by on . Zastupnici u Saboru Županije Središnje Bosna danas su na sjednici ovoga zakonodavnog tijela donijeli Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Županijske uprave z Zastupnici u Saboru Županije Središnje Bosna danas su na sjednici ovoga zakonodavnog tijela donijeli Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Županijske uprave z Rating: 0