Nedjelja , 17 Veljača 2019

Naslovnica » Fokus » Tko je zapalio kuće Brkovića na Putkovićima kod Viteza?
Tko je zapalio kuće Brkovića na Putkovićima kod Viteza?

Tko je zapalio kuće Brkovića na Putkovićima kod Viteza?

Studeni 12, 2018 6:13 pm A+ / A-

Sinoć oko 21 sat u Putkovićima kod Viteza izgorjele su dvije kuće Hrvata, Franje i Joze Brkovića.Franjo je obiteljsku kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanje koje se zajedno sa zemljom koju su naslijedila njegova braća prostire na pet hektara.Jozo Brković je umro prije dvije godine a njegovu kuću naslijedila je njegova sestra Lucija Biljaka iz Nove Bile. Zoran Brković brat od Franje na opožarenom mjestu nam je izjavio:

putkovici02
Sinoć oko 11 sati od rođaka sam doznao da su zapaljene kuće moga brata Franje i Joze Brkovića našega pokojnog rođaka.Odmah sam otišao da vidim što se događa međutim policija je već bila na požarištu i vršili su uviđaj.Vatrogasci iz Viteza su brzo intervenirali tako da kuće nisu potpuno izgorjele.Dim i miris paljevine osjećao se na svakom koraku.Ne mogu ništa da prejudiciram tko je to učinio ali vidi se da je u Franjinu kuću palikuća ušao kroz prozor čak se i posjekao staklom jer se vide ostaci krvi na prozoru.Nadam se da će policija uspješno riješiti ovaj slučaj paljevine a ako ne riješi mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.Mogu samo još reći da nismo bili ni u kakvoj zavadi sa našim susjedima odnosno komšijama Bošnjacima sa Bukava, sela koje graniči sa Putkovićima“, kaže nam Zoran vidno potresen izgledom zapaljenih kuća. U mjestu Putkovići do rata je živjelo desetak obitelji Hrvata a nakon rata obnovljene su samo tri kuće. Dvije su zapaljene sinoć.Treća je ostala nedirnuta.

Tekst i foto: Srećko Stipović/Flash.ba
putkovici03

putkovici04

Tko je zapalio kuće Brkovića na Putkovićima kod Viteza? Reviewed by on . Sinoć oko 21 sat u Putkovićima kod Viteza izgorjele su dvije kuće Hrvata, Franje i Joze Brkovića.Franjo je obiteljsku kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanj Sinoć oko 21 sat u Putkovićima kod Viteza izgorjele su dvije kuće Hrvata, Franje i Joze Brkovića.Franjo je obiteljsku kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanj Rating: 0