Subota , 21 Travanj 2018

Naslovnica » Fokus » Travnik:Mare Kafadar jedina žena u BiH koja uzgaja planinske tornjake
Travnik:Mare Kafadar jedina žena u BiH koja uzgaja planinske tornjake

Travnik:Mare Kafadar jedina žena u BiH koja uzgaja planinske tornjake

Svibanj 18, 2017 8:27 am A+ / A-

Mare Kafadar iz Travnika jedina je žena u BiH koja se bavi uzgojem pasmine tornjak koju dijele BiH i susjedna Hrvatska.Pokušala je Mare uzgajati i lovačke barake, njemačke ovčare ali opet se vratila uzgoju tornjaka.Mare ima preko 70 godina a prije pola stoljeća završila je fakultet za profesoricu kemije u Sarajevu.U svojoj struci nikada nije radila.
-Tornjaci su izuzetno privrženi, odani a uz njih sam uvijek najsigurnija.Dakle dobro me štite i čuvaju.Za ovih gotovo pola stoljeća iz moje uzgajivačnice izišlo je više stotina mladih tornjaka koji su stigli u biH najivše, susjednu Hrvatsku, Austriju pa čak i do daleke Švedske.Kuja Stela osam puta je štenila po 12 muških tornjaka. Dakle samo ona je na svijet donijela preko 80 psića.Zanimljivo da ih je sve othranila. Živjela je kod mene 14 godina nakon čega je umrla od starosti”, govori Mare za portal Falsh.ba.

Više o Mari pogledajte u video prilogu koji smo nedavno pravili kod njezine kuće.
Srećko Stipović.

Travnik:Mare Kafadar jedina žena u BiH koja uzgaja planinske tornjake Reviewed by on . Mare Kafadar iz Travnika jedina je žena u BiH koja se bavi uzgojem pasmine tornjak koju dijele BiH i susjedna Hrvatska.Pokušala je Mare uzgajati i lovačke barak Mare Kafadar iz Travnika jedina je žena u BiH koja se bavi uzgojem pasmine tornjak koju dijele BiH i susjedna Hrvatska.Pokušala je Mare uzgajati i lovačke barak Rating: 0