Utorak , 22 Svibanj 2018

Naslovnica » Fokus » Vlašić pod snježnim nanosima
Vlašić pod snježnim nanosima

Vlašić pod snježnim nanosima

Travanj 20, 2017 10:50 am A+ / A-

Snijeg na Vlašiću jutros je padao kao iz “rukava” rekli bi stariji.Na pojedinim dijelovima puta koji vodi od Turbeta preko Šešića, Gostilja, Mudrika pa do Babanovca olujni vjetar stvara nanose na prometnici što otežava vožnju vozačima. Istina samo rijetki se upute na ovu relaciju kada pada snijeg i puše vjetar.Ponegdje se mogu vidjeti i stanovnici kako razgrću snijeg ispred svojih vikendica ili kuća. Edib Vrselj s Gostilja nije iznenađen ovim nevremenom.
-Unazad deset godina tri puta je bilo ovakvo nevrijeme.Jednom čak i gore. Ništa ovo nije neobično za Vlašić.Jedino mi žao poljoprivrednika oni će stradati.Ovo nije dobro za voće, povrće i druge kulture”, govori nam Edib.
Pitamo što je s ovčarima jesu li oni na mukama zbog ovoga snijega i oluje?
-Većina ovčara otišla je u Posavinu jer je postignut dogovor s vlastima da tamo ovce mogu ići na ispašu.Prema tome oni neće imati briga.Prodajem vlašički sir ovdje u svome objektu i to original ovčiji a cijena za Uskrsne praznike je samo deset KM”, govori nam Edib koji želi i malu promociju svoga proizvoda.Snijeg i dalje pada a vjetar puše velikom brzinom i stvara nanose.Tek poneki hrabri vozač prođe ovom prometnicom za Babanovac.
Srećko Stipović

Vlašić pod snježnim nanosima Reviewed by on . Snijeg na Vlašiću jutros je padao kao iz "rukava" rekli bi stariji.Na pojedinim dijelovima puta koji vodi od Turbeta preko Šešića, Gostilja, Mudrika pa do Baban Snijeg na Vlašiću jutros je padao kao iz "rukava" rekli bi stariji.Na pojedinim dijelovima puta koji vodi od Turbeta preko Šešića, Gostilja, Mudrika pa do Baban Rating: 0