Hari pravi najveću porciju ćevapa u BiH

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na prvi dan proljeća ćevabdžinica Hari iz Travnika promovirat će najveću i najautentičniju porciju ćevapa  u Bosni i Hercegovini.Druženje i degustacija održat će se u ulaznoj bašti Ćevabdžinice „Hari“.

Ovo će biti i prilika da se u Travniku sastanu eminentni stručnjaci iz oblasti kulinarstva i turizma, ali i da se sa kulturološke perspektive sagleda sva problematika vezana za  ovo jedinstveno autohtono travničko jelo. Istog dana u Ćevabdžinici „Hari  organizirat će se i okrugli stol na temu:„Brendiranje travničkog ćevapa u okviru tradicionalne kuhinje BiH“

Gosti:
•       Nermin Hodžić,  predsjednik Udruženja kuhara BiH ,
•       prof. dr. Enes Kujundžić, autor knjiga o nematerijalnom kulturnom 
blagu BiH
•       Kemal Balihodžić, predsjednik Turističke zajednice SBK/KSB
•       Amra Čampara-Lolić, predsjednica BZK „Preporod“ Travnik

-Naši ćevapi su na svjetskim top listama, a drugi nam ih prisvajaju. Stoga smo odlučili ove aktivnosti upriličiti baš na prvi dan proljeća, na dan kada se i priroda budi. To je upravo vrijeme da se i mi probudimo i konačno zaštitimo ono što je naše” poručuju iz ćevabdžinice Hari.

Read Previous

Biftek srednje pečen

Read Next

Dan otvorenih vrata u KŠC “Petar Barbarić” u Travniku